Ny transformasjonsleder i Rodeo

Rodeo arkitekter styrker satsningen på transformasjon, og har ansatt Kristin Braut i nyopprettet stilling som faglig leder for transformasjon.

Rodeo arkitekter styrker satsningen på transformasjon, og har ansatt Kristin Braut i nyopprettet stilling som faglig leder for transformasjon.

Rodeo-lederne med sin nye faglige leder for transformasjon. Fra venstre: Kristin Braut, Timon Linderud og Henning Sunde.

Foto: Rodeo arkitekter
>

– Det er mange spennende transformasjon- og ombruksprosjekter på tegnebordet for tiden, sier daglig leder Timon Linderud i en pressemelding.

Postens gamle brevsenter, Nasjonalgalleriet på Tullinløkka, Victoria Terrasse, nye Telenor Arena og flere biblioteker er eksempler på tranformasjonsprosjekter Rodeo jobber med for tiden.

Nå har kontoret også fått seg en transformasjonssjef: Kristin Braut tiltrer i nyopprettet stilling som faglig leder for transformasjon i Rodeo arkitekter. Samtidig vinner kontoret DS Awards for beste interiør for sin transformasjon av Byens Tak.

>

Tverrfaglig tilnærming

I 2014 etablerte Rodeo kontoret Rebuilding som en egen satsning på transformasjon og ombruk. Tidligere i år ble Rebuilding innlemmet i Rodeo som en integrert del av kontoret.

Kristin Braut har prosjektledererfaring fra komplekse transformasjonsprosjekter, og har i Rodeo en sentral rolle i flere av kontorets pågående prosjekter med dette som tema.

- Vi ønsker å videreutvikle den tverrfaglige tilnærmingen også inn i rene transformasjon- og ombruksprosjekter. Dette gjelder også samfunnsdelen med fokus på miljøpsykologi, byutvikling og landskap. Og så er det gøy å se at vi kan hente gode erfaringer fra vårt fokus på fellesskapsarkitektur, sier Braut i en pressemelding.

– Eksempelvis ser vi at sambruk og flerbruk også er veldig relevant når vi utforsker ny bruk av eksisterende bygg. Her er jo våre egne lokaler på Byens Tak et strålende eksempel hvor vi selv er testpiloter, fortsetter hun.

Vant pris

I helgen vant Rodeo også pris for et transformasjonsprosjekt. Under lørdagens DS Awards – prisutdelingen under Designers’ Saturday – vant kontoret prisen for beste interiør, for rehabiliteringen av øverste etasje i Foketeaterbygningen i Oslo.

Toppetasjen var i mange år kjent som utestedet Stratos før Rodeo tok over høsten 2021, og stedet gjenåpnet tidligere i år som Byens Tak. Lokalene benyttes av Rodeo på dagtid mens Byens Tak er åpen bar, driver utleie og er arena for arkitektur og kultur på kveldstid og i helg.

Har du skiftet jobb? Ansatt en ny kollega? På bransjeflyttefot? Send oss gjerne en e-post om hva som rører seg i arkitektenes arbeidsliv: redaksjon@arkitektur.no.

>
>
>