Reinvang hopper etter Fossen

Rasmus Reinvang blir administrerende direktør i byutviklingsorganisasjonen OMA.

Rasmus Reinvang blir administrerende direktør i byutviklingsorganisasjonen OMA.

Rasmus Reinvang. Foto.

Tidliger byråd for byutvikling i Oslo, Rasmus Reinvang, tar over stillingen som administrerende direktør i OMA etter Erling Fossen.

Foto: Torleif Kvinnesland
>

Byutviklingsorganisasjonen OMA (Oslo Metropolitan Arena) har siden september sett seg om etter en ny administrerende direktør til å overta etter avgående Erling Fossen. I dag ble det klart at organisasjonen ansetter Rasmus Reinvang, fra og med 1. mai.

Reinvang har jobbet med byutvikling i over 20 år, som politiker, konsulent og i frivillige organisasjoner, og er i dag seniorrådgiver for byutvikling og bærekraft i Sopra Steria Footprint. Han har tidligere vært byråd for byutvikling i Oslo for Miljøpartiet De Grønne.

– Oslo-regionen vokser, og veksten må gjøre Oslo og byene rundt enda bedre for enda flere. Da må vi både bygge nok til å møte behovet og utvikle med kvalitet. Det får vi til om alle gode krefter lener seg mot hverandre, og hvis vi hele tiden lærer av de beste eksemplene. Nettopp dette er det OMA skal være en pådriver for, sier den påtroppende direktøren i en pressemelding.

>

For alle

Reinvang understreker at OMA skal være en organisasjon for alle som jobber med og har interesser i byutvikling i Oslo-regionen.

OMA er en non-profit organisasjon med formål om å fremme helhetlig og bærekraftig byutvikling i Oslo, gjennom å utvikle arenaer og nettverk for dialog og samarbeid på tvers av eiendoms- og byutviklingsaktører, myndigheter og innbyggere i Oslo-regionen. Organisasjonen jobber for bedre offentlig-privat samarbeid i byutviklingen.

– OMA har blitt en livskraftig tolvåring med en tydelig identitet som et kreativt nettverk som jobber for god byutvikling i Oslo. Nå er tiden inne for å ta organisasjonen videre, samtidig som vi beholder lekenheten som har preget OMA, uttaler styreleder Mathis Grimstad i meldingen.

Foto av Eling Fossen

– Jeg var definitivt den riktige personen for å ta OMA gjennom gründerfasen, men nå er det kanskje noen andre som kan gjøre en vel så god jobb?, sa Erling Fossen til Arkitektur i september 2023.

Foto: privat

Elleve år i vekst

Reinvang tar over etter Erling Fossen, som i løpet av det siste tiåret har tatt OMA fra å være en fasilitator for eiendomsbransjens deltagelse på konferansen MIPIM i Cannes, til i dag å arrangere sin egen årlige konferanse – Oslo Urban Week – og å telle 125 medlemmer, samt organisere rundt 150 personer gjennom fem ressursgrupper og 13 områdeforum.

– OMA trenger en profesjonalisering etter sammenhengende vekst i elleve år, uttalte Fossen etter at nyheten om hans avgang ble kjent.

– Vi er glade for å få inn en kapasitet som Rasmus Reinvang. Rasmus vil med sitt engasjement, varierte bakgrunn og solide kunnskap om byutvikling, bidra til å utvikle OMA videre på en god måte sammen med medlemmene, sier styreleder Mathis Grimstad.

Har du skiftet jobb? Ansatt en ny kollega? På bransjeflyttefot? Send oss gjerne en e-post om hva som rører seg i arkitektenes arbeidsliv: redaksjon@arkitektur.no.

>
>
>