Rodeo åpner bar på Youngstorget

Sammen med Fuglen kaffe- og cocktailbar skal Rodeo arkitekter åpne serveringssted på toppen av Folketeaterbygningen, midt i Oslo.

Sammen med Fuglen kaffe- og cocktailbar skal Rodeo arkitekter åpne serveringssted på toppen av Folketeaterbygningen, midt i Oslo.

Rodeo arkitekter, Fuglen og Natural State står sammen bak det nye stedet Byens Tak, på toppen av Folketeaterbygningen. Fra venstre: Håkon Moslet, daglig leder Byens Tak, Anna van der Zwaag, arkitekt Rodeo, Veronica Mike Solheim, kreativ leder Natural State, Einar Kleppe Holthe, grunnlegger Fuglen og Natural State, Bjørnar Hafslund, daglig leder Fuglen Norge, Anne Gjesdal Bjørndal, arkitekt Rodeo, og Henning Sunde, grunnlegger Rodeo arkitekter. Foto: Ruben Ratkusic, Rodeo arkitekter

>

På toppen av Folketeaterbygningen åpner snart serveringsstedet Byens Tak, drevet av Rodeo arkitekter. Kontoret håper nå at det også kan bli en arena for formidling og opplevelser for alle som er interessert i arkitektur og byutvikling.

– Å bo i by handler om å dele. Dele på transport, opplevelser, varer og tjenester. Og selvsagt, dele på arealene. Med Byens Tak ønsker vi å vise og undersøke dette i praksis, sier Henning Sunde, kreativ leder og en av grunnleggerne i Rodeo arkitekter, i en pressemelding.

I løpet av året flytter arkitektene inn i 11. og 12. etasje i bygget. 11. etasje er planlagt som rene kontorlokaler, mens 12. etasje – det mange kjenner som det gamle utestedet Stratos, som åpnet som restaurant i 1935 – vil veksle mellom kontor og publikumsrettede aktiviteter.

– Vi ser for oss en kombinasjon av relevante arrangementer, mat og drikke og stedets klassiske kvaliteter – beliggenheten, utsikten og arkitekturen, sier Sunde.

Art deco

De to etasjene pusses nå opp, i tråd med art deco-byggets opprinnelige tegninger, og Byenst tak er et samarbeid med det renommerte stedet Fuglen og Natural State, som står for identitet og formidling.

Daglig leder for Byens Tak blir Håkon Moslet, som ellers er leder for innovasjon og utvikling i Rodeo, ser på dette som et innovasjonsprosjekt i seg selv:

– Oslo er en spennende by i europeisk målestokk. Samtidig er listen over utfordringer som byen står ovenfor lang. Vi trenger et sted der vi kan ta diskusjonen, bli utfordra og i tillegg nyte livet og en god drink, sier Moslet.

>
>
>