Slik blir arkitekturvåren

Nå kommer våren i all sin prakt, med kurs, slippfest, konferanser, seminarer og utstillinger. Vi gir deg høydepunktene her.

Kunstsilo Kristiansand

11. mai åpner endelig kunstsiloen på Odderøya i Kristiansand.

Illustrasjon: Mestres Wåge/BAX/Mendoza Partida
>

April

4. april – Snøhetta-arkitekt Kjetil Trædal Thorsen holder foredrag om kunstneren Leonard Rickhard på Astrup Fearnley-museet i Oslo. Mer info her. Les intervju med Trædal Thorsen her.

8. april – Seminar om inkluderende arktiske byrom i Bodø. Les mer her.

10. april – På Doga-arrangementet «Inkluderende arkitektur i praksis» presenterer Bærum kommune, Nordic Office of Architecture og Bjørbekk & Lindheim prosjektet Carpe Diem demenslandsby. Mer info her

10.april – kl.19.00 // Landmark/Bergen Kunsthall – Evening Lecture: Theo De Meyer + Stefan Everaert (BE) i regi av BAF.

11. april – For å lykkes med bevaring, ombruk og sirkularitet er det behov for en bredere forståelse av eksisterende bygg, ny metodikk og nye samarbeidsmåter. Du kan delta på kurset «Bevaring og utvikling: senmodernismens betongarkitektur» i Josefines gate og på strømming. På programmet står blant andre den islandske arkitekten og forfatteren Anna María Bogadóttir, den danske arkitekten Anna Mette Exner, Aase Hogfeldt-Eskevik fra Riksantikvaren og Gunhild Moe fra Energihotellet.

11. april – NODA (Nordnorsk Design- og Arkitektursenter) avholder årsmøte i Tromsø + stream. Mer info.

>

11. april – Buildingsmart Norge-konferansen går av stabelen i NHO-bygget i Middelthunsgate 27. Info og påmelding her.

11. april – Trondhjems arkitektforening arrangerer fagkveld med Heat Arkitekter og Rapaport & co.

11. april – Slippfest for Arkitektur 2/24, som er viet temaet byutvikling og Bergen. Det blir debatt på Bodega i Bergen, smuglesning av bladet, samt servering og mingling. Mer info her.

11. april – Forelesning med den belgiske arkitekten Jo Taillieu i Josefines gate, i regi av OAF. Mer info her.

Liaparken Mad

Det blir debatt, slippfest og mingling på Part Bodega i Bergen i anledning slipp av Arkitektur 2/24, som har Bergen og byutvikling som tema. Her representert ved Liaparken av Mad arkitekter, et av prosjektene som presenteres i bladet.

Foto: Kyrre Sundal

16. april – I Mad arkitekters pågående forelesningsrekke, «Fra innsiden», er turen kommet til TAAOD. Kl. 18 i Pilestredet 27.

16.april – Landmark/Bergen Kunsthall –  Evening Lecture: AGWA (BE)

18. april – NIL arrangerer landsmøte for 2024 på Zoom. Mer info og påmelding finnes her.

18. april – Kurspresentasjoner på AHO, for høst 2024 studiokurs og fordypningskurs.

19. april – NLA arrangerer fagdag i Kristiansand med overskriften «Herlig land». Vi tok en prat med leder for programkomiteen tidligere i vår. Påmelding finner du her.

Illustrasjon: NLA

19 april – Åpning av nytt og inkluderende arktisk byrom i Vadsø.

19.–21. april – Rørosseminaret arrangeres av Trondhjems arkitektforening. Arrangøren melder om stor interesse og arkitektgjester som den burkinsk-tyske Pritzkerpris-vinneren Francis Kéré, fransk-svenske Anna Chavepayre og Joar Nango.

24. april –  BarePrat i Tromsø med tema design og helse.

25. april – Befaring på gamle Deichmanske bibliotek i Oslo med LundHagem, som presenterer sitt pågående transformasjonsprosjekt. Mer info her.

Det tradisjonsrike Rørosseminaret går av stabelen i år igjen etter et opphold i 2023. 

Foto: Torbjørn Tumyr Nilsen

Mai

2., 5. og 7. mai – Filmfestivalen INTRANSIT arrangeres på Cinemateket i Bergen, og viser filmer som reflekterer over hvordan arkitekturen skaper endring og viser hvordan den endrer oss. Filmdagene er initiert og kuratert av Maud Ceuterick, Aleksandra Ivashkevich og Maike Statz, i samarbeid med Bergen arkitektforening og Cinemateket Bergen. Visningene blir fulgt av samtaler og paneldiskusjoner.

3. mai – Soloutstillingen I’m sorry if my disability causes you any inconvenience av kunstnerduoen FAT (Anja Tveiterås og Fredrik Alden Thorsen) åpner på ROM. Utstillingen står til 2. juni. Les mer her.

7. og 8. mai – Gnist, DOGAs innovasjonsprogram for kommuner, presentere resultater på Nordic Edge.

11. mai – Kunstsiloen i Kristiansand åpner. Den tidligere kornsilo fra 1935 er transformert til kunstmuseum med Tangen-samlingen, Sørlandssamlingen og Christianssands Billedgalleri. Arkitekt for transformasjonen er Mestres Wåge Arkitekter, Mendoza Partida og BAX Studio.

14. mai – Mad arkitekters forelesningsrekker, «Fra innsiden» fortsetter denne tirsdagen med besøk fra LCLA. Kl. 18 i Pilestredet 27.

30. mai – Forelesning med den franske arkitekten Kristell Filotico i Josefines gate, i regi av OAF. Mer info her.

31. mai – Byarkitekten i Bergen arrangerer Bopilotkontor i forbindelse med Generasjonsfestivalen på Litteraturhuset i Bergen.

25. april kan man bli med på befaring på gamle Deichmanske bibliotek i Oslo med Lund Hagem, som presenterer sitt pågående transformasjonsprosjekt.

Foto: Lars Petter Pettersen

Juni

1. juni – utstillingsåpning på AHO Works. Tilhørende prisutdeling arrangeres 9.juni.

6. juni – BAFs sommerfest.

11. juni – Siste kontor ut i Mads forelesningsrekke, «Fra Innsiden», er SPEED. Kl. 18 i Pilestredet 27.

13. juni – Trondhjems arkitektforening arrangerer fagdag med FME ZEN.

14. juni – Arkitektpub i regi av BAF: Hjemme hos Favn/LPO.

19. juni – Inkluderende landskapsarkitektur i praksis, arrangement på DOGA.

>
>
>