Stav og Drag forener krefter

De to arkitektur- og ingeniørselskapene Stav Arkitekter og Drag Arkitektur og Byggteknikk slår seg sammen. 

Øverst til venstre: Svankevigå i Stavanger, tegnet av Stav arkitekter. Nederst til venstre: Henning Bøe, daglig leder og Evy Eftestøl, partner i Stav. Øverst til venstre: Stein Åge Fuglestveit, arkitekt og senioringeniør i Drag. Nederst til høyre: Frøysland flerbrukshall, prosjektert av Drag.

Foto: Stav Arkitekter / Drag Arkitektur og Byggteknikk
>

Stavanger-baserte Stav Arkitekter ble etablert i 1996, og har 16 ansatte. Det samme har Drag Arkitektur og Byggteknikk, som har sitt hovedkontor i Byremo i Agder, med avdelinger i både Lyngdal og Kristiansand. 

Mens Stavs ansatte primært er arkitekter og noen ingeniører, har Drag flest ingeniører og konstruktører samt noen arkitekter. Å slå seg sammen med Drag er en meget god idé, mener Henning Bøe, daglig leder i Stav.

– De har en etablert base med prosjekter, samarbeidspartnere og kunder, og vi kompletterer hverandre godt. De sitter på større kompetanse innen ingeniørfaget og den tekniske delen av prosjekter, og kompletterer vår kjernekompetanse innen arkitekturprosjektering og arealplanlegging, sier Bøe i en pressemelding. 

>

Samles bak Stav-navnet

Samarbeidet er basert på en felles forståelse av at de ulike styrkene og kompetansen i hvert selskap vil komplettere hverandre perfekt, heter det i pressemeldingen.

Ved å forene krefter vil de kunne tilby en bredere tjenestepakke til både eksisterende og nye kunder. I tillegg vil det utvide det geografiske nedslagsfeltet.

Sammenslåingen innebærer at Drag skifter navn og grafisk profil til Stav for å signalisere en enhetlig tilnærming og en sterkere posisjon i markedet. 

– Faktisk har vi hatt navnebytte på agendaen, så endringen for oss er godt timet. Alt blir brandet under Stav, og jeg kjenner på en stolthet over det å bli en del av navnet Stav, sier Stein Åge Fuglestveit i Drag.

Selskapene vil fortsatt være to selskaper juridisk sett, men vil i markedet altså være kjent under ett merkevarenavn.

Initiativ fra eier

Idéen om sammenslåing kom fra Birkeland Bruk, som kom inn som eier av Drag i 2019. Et ønske om å bygge opp både teknisk ekspertise og kreativitet, på tvers av arkitekter og ingeniører, har ligget bak, ifølge konsernsjef Arnt-Helge Sandvik

– Dette er en vinn-vinn situasjon. Ingeniører kommer tidlig nok inn i prosjekter, arkitektene får utfolde sin kreativitet og vi passer inn i det geografiske dekningsområdet for Birkeland Bruk, sier Sandvik i pressemeldingen.

>
>
>