Sweco kjøper Arcasa

Sweco kjøper Arcasa Arkitekter. Gjennom oppkjøpet blir Swecos arkitekturavdeling Norges tredje største arkitektkontor.

Sweco kjøper Arcasa Arkitekter. Gjennom oppkjøpet blir Swecos arkitekturavdeling Norges tredje største arkitektkontor.

Sweco kjøper opp Arcasa arkitekter. F.v: Grete Aspelund, administrerende direktør i Sweco; Per Erik Martinussen, seniorpartner i Arcasa; Eva Lothe, divisjonsdirektør arkitektur og byutvikling i Sweco; Frode Smørdal, partner og kreativ leder i Arcasa og Anne Cathrine Lund-Steigedal, daglig leder i Arcasa. Foto: Sweco Norge

>

Den svenske giganten Sweco kjøper Arcasa Arkitekter. Ambisjonen er, ifølge en pressemelding, å skape landets beste fagmiljø for bærekraftig byutvikling og arkitektur. Gjennom oppkjøpet av Arcasa, blir Swecos arkitekturavdeling Norges tredje største arkitektkontor og markedsledende innen boligarkitektur, heter det videre.

- Vi har over en periode vurdert muligheten for å inngå et strategisk samarbeid med et større kompetansemiljø og mener Sweco blir en god eier for Arcasa Arkitekter, sier daglig leder i Arcasa Arkitekter, Anne Cathrine Lund-Steigedal, i meldingen.

– Sweco har definert bærekraftig arkitektur og byutvikling som satsningsområder. I Europas største ingeniør- og arkitektmiljø, er det ingen tvil om at vi får utviklet oss videre, fortsetter hun.

Følger etter Tag

Hoveddelen av Arcasas virksomheten er innen boligutvikling, med en betydelig andel plan- og reguleringssaker. Selskapet har 70 ansatte og hadde en omsetning på 125 millioner kroner i 2021. Arcasa står blant annet bak prosjekter som Rolfsbukta på Fornebu, Eufemias Hage, Millskvartalet, Karenslyst allé 49, Oslo K i Kværnerbyen og Parallell på Løren.

Høsten 2020 kjøpte Sweco Tag Arkitekter og opprettet samtidig divisjonen arkitektur og byutvikling. Med overtakelsen av Arcasa Arkitekter blir Sweco et av de største miljøene for arkitekter, landskapsarkitekter og byutviklere i Norge med til sammen 180 ansatte under merkenavnet Sweco Architects.

– For å forme fremtidens bærekraftige nabolag, må vi jobbe tverrfaglig. I 2020 ble arkitekturkontoret og boligspesialisten Tag en del av Sweco. Nå styrker vi designmiljøet vårt ytterligere, sier Swecos adm. direktør, Grete Aspelund.

Lanseres til høsten

Swecos grunntanke har siden oppstarten for over 60 år siden handlet om å kombinere arkitekter og ingeniører i én virksomhet, og rkitekturavdelingen Sweco Architects er Europas største med over 1400 arkitekter og landskapsarkitekter fordelt på seks land. Til høsten skal denne merkevaren lanseres i Norge.

- Med miljøer innen boligarkitektur og byutvikling i Norge samlet i Sweco Architects, får vi en god plattform for å spisse oss enda mer innen boligarkitektur og byutvikling, og utvikle oss innen næringsprosjekter. Slik sikrer vi kundene våre tilgang på flere ressurser og supplerende kompetanse, og de dyktige medarbeiderne våre større utviklingsmuligheter, sier Eva Lothe, divisjonsdirektør for arkitektur og byutvikling i Sweco, i pressemeldingen.

Har du skiftet jobb? Ansatt en ny kollega? På bransjeflyttefot? Send oss gjerne en e-post om hva som rører seg i arkitektenes arbeidsliv: arkitektnytt@arkitektnytt.no

>
>
>