Tommel opp for NTNU campusutbygging

– Nå går regjeringen i gang med campussamlingsprosjektet på NTNU, sa Jonas Gahr Støre til stor applaus da han og Sandra Boch besøkte NTNU på søndag.

– Nå går regjeringen i gang med campussamlingsprosjektet på NTNU, sa Jonas Gahr Støre til stor applaus da han og Sandra Boch besøkte NTNU på søndag.

Foto av NTNU

NTNUs campussamlingsprosjekt går ut på å samle alle NTNUs campus i Trondheim, utenom fagmiljøene for kunst og musikk. Campusen skal være på avbildede Gløshaugen, hvor de tekniske og naturvitenskaplige fakultetene har campus i dag.

Foto: Mentz Indergaard/NTNU Info
>

Byggingen av NTNUs nye campus, som regjeringen varslet store kutt i i mars i år, får nå grønt lys til byggestart. Det kunngjorde statsminister Jonas Gahr Støre da han besøkte NTNU på søndag, sammen med nyutnevnt forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch (Sp).

– Jeg vil si at i en tid hvor vi er veldig varsomme med hvordan vi bruker samfunnets ressurser, vil jeg gratulere NTNU med at dette er et prosjekt som vi kan gå i gang med nå, sa Støre under kunngjøringen, ifølge NTB.

– Noe av det beste vi kan gjøre, er å satse på kunnskap og kompetanse for kommende generasjoner, sa statsministeren videre.

Statsbygg applauderer Støres kunngjøring:

– Vi er svært fornøyde med at regjeringen signaliserer oppstart av byggeprosjektet NTNU Campussamling, som betyr at løsningene vi har valgt for gjennomføring er gode og svarer til NTNUs behov, sier administrerende direktør i Statsbygg, Harald Nikolaisen, i en pressemelding.

>

Dramatiske kutt

Prosjektet er bevilget 178 millioner av neste års statsbudsjett og har et totalbudsjett på 6,6 milliarder.

Det er 5,2 milliarder lavere en de 11,8 milliardene som var prosjektets budsjett før det i Mars i år ble varslet store kutt i prosjektet, av daværende forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe.

Disse kuttene ble på søndag forsvart av Borten Moes arvtager:

– Dette er et samfunnsøkonomisk lønnsomt prosjekt for Norge. Det har også vært et veldig viktig prosjekt for regjeringen. Samtidig var det også helt rett og riktig å nedskalere prosjektet litt, sa Sandra Borch under pressekonferansen, ifølge Universitetsavisa.

Foto av Jonas Gahr Støre

Utsettelser og kutt: Regjeringen satte tiligere i år valgløfter på vent og utsatt og kuttet i flere offentlige byggeprosjekter. Nå gjenopptar regjeringen arbeidet med noen av disse, som blandt annet NTNUs campusprosjekt. 

Foto: Stortinget

Årelangt prosjekt

Planene om den store utbyggingen i Trondheim har vært på planlagt i flere år. Med grønt lys fra regjeringen er planen byggestart i 2024.

Utbyggingen er en del av NTNUs campussamlingsprosjekt, som går ut på å samle alle NTNUs campus i Trondheim, utenom fagmiljøene for kunst og musikk. Campusen skal være på Gløshaugen, hvor de tekniske og naturvitenskaplige fakultetene har campus i dag.

Prosjektet er planlagt ferdigstilt i 2030.

>
>
>