AHO på bildejakt

Sitter du på bilder fra studietiden ved AHO? Da er det på tide å lete dem fram fra skuffer og skap.

Sitter du på bilder fra studietiden ved AHO? Da er det på tide å lete dem fram fra skuffer og skap.

Foto av et teppe av sølve ballonger på kvelden.

AHO feirer et forsinket 75 års-jubileum den 12. november. Nå leter de etter bilder fra skolens historie. Her utsnitt av foto fra skolens 50 års-jubileum i 1995.

Foto: AHO
>

Fredag 12. november blir det stor jubileumsdag ved Arkitekthøgskolen i Oslo (AHO). Da feires det pandemiutsatte 75 års-jubileet til skolen, som ble etablert i 1945, med seminar på AHO, mottakelse i Oslo rådhus og fest i Maridalsveien 2.

Til feiringen ønsker imidlertid skolen bilder fra AHO-historien: «Ikke av de utallige prosjektene som studenter har produsert, men av dagliglivet ved skolen, undervisningen og begivenheter i skolens historie», skriver de på sine egne nettsider.

– Skudd i natten

Skolen innrømmer samtidig at bildearkivene ved skolen er magre. Professor emeritus og tidligere rektor, Karl Otto Ellefsen, skal holde en jubileumsforelesning og skulle hatt tilgang til flere bilder fra dagliglivet ved skolen.

– Vi har formelle bilder av ansatte og klasser som går ut, men hverdagslivet mangler. Bilder fra salene hvor vi arbeidet i St. Olavsgate, fra tiden på Kunst- og håndverksskolen på 1950- og 60-tallet, da vi flyttet inn i Maridalsveien og livet der de siste tiårene. Vi er åpent for alt som finnes. Det er litt som et skudd i natten, hvor vi ikke helt vet hva vi treffer på, sier Ellefsen til Arkitektnytt.

>
Svart/hvitt portrett av Karl Otto med svarte briller.

Karl Otto Ellefsen, professor emeritus og tidligere AHO-rektor, holder jubileumsforedrag under feiringen 12. november.

Foto: AHO

Norberg-Schulz og frokost

Ellefsen ser også på dette som en mulighet for skolen til å begynne å bygge opp et bildearkiv kanskje med tanke på skolens hundreårsjubileum i 2045. Hans drømmebilde, om det finnes, må være:

– Et bilde av Norberg-Schulz forelese i St. Olavsgate, mens studentene spiser frokost, og i bakgrunnen enkelte som rydder madrasser og soveposer de har overnattet i, alt mellom de brannfarlige installasjonene som studentene bygde rundt arbeidsplassene sine på den tiden.

 

AHO ønsker bilder fra hele perioden – 1945 og frem til i dag. For mer informasjon om hvordan du kan bidra med bilder se her.

>
>
>