Ny AHO-rektor

Irene Alma Lønne er ansatt som ny rektor ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.

Irene Alma Lønne er ansatt som ny rektor ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.

Portrett

Irene Alma Lønne blir ny rektor ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.

Foto: Royal Danish Academy - Architecture, Design, Conservation
>

Irene Alma Lønne er ansatt som ny rektor ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Det ble offentliggjort fredag 11. mars.

Lønne kommer fra stillingen som Erhvervs og innovasjonsdirektør ved Det Kongelige Akademi - Arkitektur, Design og Konservering i København. Hun er utdannet arkitekt fra Arkitektskolen Aarhus.

Hun blir skolens første kvinnelige rektor.

– Vi gleder oss over at hun ønsker seg til Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. AHO er en ambisiøs og visjonær vitenskapelig høyskole med høy samfunnsrelevans. Lønne har en unik og sterk tverrfaglig bakgrunn innen design og arkitektur, sier AHOs styreleder Lisa Cooper i en pressemelding.

Tverrfaglig samarbeid

Lønne selv påpeker at hennes faglig bakgrunn er i kryssfeltet mellom design og arkitektur, kombinert med ledelseserfaring.

– Jeg er opptatt av å fremme de muligheter og utfordringer som ligger i tverrfaglighet, samarbeid og utvikling mellom fagene internt så vel som eksternt, sier Lønne.

Lønne overtar etter Ole Gustavsen, som har sittet som rektor i to fireårsperioder. Stillingen er et fireårig åremål, med mulighet for forlengelse i ytterligere fire år. Lønne tiltrer 1. august 2022.

>
>
>