Alderdiskriminering i konkurransen om Arkitektenes hus

Jeg ber om at konkurransen åpnes for arkitektur- og landskapsarkitekturstudenter som er i et aktivt utdanningsløp, selv om de er over 40 år, skriver Magnus Ravlo Stokke.

Av Magnus Ravlo Stokke

Jeg ber om at konkurransen åpnes for arkitektur- og landskapsarkitekturstudenter som er i et aktivt utdanningsløp, selv om de er over 40 år, skriver Magnus Ravlo Stokke.

Av Magnus Ravlo Stokke
Foto av Magnus Ravlo Stokke
Foto: privat
>

Jeg er 43 år, halvveis i mitt fjerde år på arkitektutdanningen ved AHO, og jeg får ikke være med i arkitektkonkurransen om Arkitektenes Hus – fordi jeg er for gammel.

I likhet med flere medstudenter, har jeg hatt en karriere forut for arkitektutdannelsen. Vi har forskjellig bakgrunn; personlig jobbet jeg som manusforfatter innen tv- og reklame før jeg startet på skolen, andre kommer fra klesdesign, foto, tømreryrket, blomsterdekoratør og så videre.

Felles er at vi er eldre enn medstudentene våre, på godt og vondt.

 

>

Fadderuken fortonet seg for eksempel annerledes for meg, fordi jeg parallelt med beer-pong utenfor AHO fikk oppdateringer hvert 30. minutt om hvordan det gikk med innkjøring i barnehagen for min da ett år gamle sønn.

Vi kommer med sammensatte erfaringer og tar med oss et syn på arkitektur og samfunn som ikke er identisk med våre yngre medstudenter, men heller ikke som våre mer jevngamle lærere og bransjekolleger. Vi har jo ikke tilbragt et liv i bransjen – vi kommer inn med et friskt blikk.

At vi utelukkes i å delta i arkitektkonkurransen om Arkitektenes hus fordi vi er for gamle, synes jeg er en utdatert og feil ekskludering.

Jeg ber om at konkurransen åpnes for arkitektur- og landskapsarkitekturstudenter som er i et aktivt utdanningsløp, selv om de er over 40 år.

Hilsen mann (43)

Magnus Ravlo Stokke

Student MNAL

PS! Jeg tillater meg å lime inn følgende fra Wikipedia: Rem Koolhaas studerte arkitektur ved Architecture Association School i London etter å ha arbeidet som journalist og manusforfatter for film60-tallet.

>
>
>