Sweco ønsker alle en god jul og et flott nytt år

Vi innser at vi har bommet i denne designkonkurransen. Derfor avlyser vi konkurransen og utlyser en ny konkurranse på nyåret, skriver Sweco.

Av Vivi-Ann Conradi

Vi innser at vi har bommet i denne designkonkurransen. Derfor avlyser vi konkurransen og utlyser en ny konkurranse på nyåret, skriver Sweco.

Av Vivi-Ann Conradi
Verkstedhuset Dronevinkel

I september 2024 flytter Sweco inn i nye Veksthuset i Urtekvartalet på Grønland i Oslo.

Illustrasjon: Sweco
>

I november sendte Sweco ut en designkonkurranse for barbord til vårt nye hovedkontor i Urtekvartalet, som Sweco flytter til i 2024. Konkurransen har skapt en del reaksjoner og enkelte påstander om at Sweco går inn for å utnytte unge designere. Det har selvfølgelig aldri vært intensjonen vår. 

For å være tydelig: Kunne vi ha utlyst en bedre designkonkurranse? Ja. Har vi ønsket å utnytte unge designere? Nei, langt i fra.

>

Som en betydelig aktør i bygg- og anleggsbransjen har Sweco flere ganger tatt til orde for at konkurranser skal ha rimelig forutsigbarhet og betaling for løsninger. Vår intensjon med designkonkurransen for barbordene var å skape et springbrett for unge designere som kanskje ennå ikke har fått fortfeste i bransjen, og som her kan få en mulighet til å få produsert prototyper av sitt design.

Intensjonene våre er likevel ikke det viktigste, men opplevelsen av at dette er en fair konkurranse der betingelsene er klare og tydelige for alle.

Vi innser at vi har bommet i denne designkonkurransen. Derfor avlyser vi konkurransen og utlyser en ny konkurranse på nyåret. Vi rådfører oss med Norske Interiørarkitekters og Møbeldesigneres Landsforening (NIL) og Design og Arkitektur Norge (DOGA) om veien videre. Designere som allerede har igangsatt designarbeidet vil selvsagt ivaretas i den nye konkurransen.

Vi ser frem mot flotte designresultater i 2024 og ønsker alle en god jul!

>
>
>